Překvapte své blízké dárkem, který jste sami vyrobili

leaf image

Tvoříme malé vánoční dárky aneb Kdo si hraje nezlobí


Dnešní informace nebudou z koutku zdravých potravin, ale budeme se věnovat výrobě malých dárků. Naučíme vás glycerinové mýdlo a svíčky ze včelího vosku. Děti se při výrobě zabaví a něco krásného i vytvoří.

Glycerinové mýdlo





Potřeby:
Mezistěny -pláty včelího vosku (seženete u včelaře nebo na internetu)
Knot

Postup:
Z plátu mezistěny si uřízněte 8 cm široký pruh. Ustřihněte si knot dlouhý 8,5 cm. Na kratší stranu uříznutého pruhu (na úplný kraj) položte knot a zamáčkněte do vosku. Postupně rolujte, jako když balíte karimatku. A svíčka je hotova. Pro snadnější manipulaci s pláty vosku je vhodné nahřát je fénem. Pak se i dětem svíčky motají jednoduše.
Pro obměnu můžete vyzkoušet i svíčku zabalenou z pravoúhlého trojúhelníku - pruh mezistěny ještě rozřízneme po úhlopříčce a máme dva shodné trojúhelníky. Je hezké i kombinovat obarvené mezistěny. K dozdobení svíček můžete použít vykrajovátka na cukroví, zabalit svíčku provázkem z lýka a určitě vás ještě něco napadne.
A hned máte malý dáreček pro kamarádku, babičku, paní učitelku ze školky, školy. A nebo jen tak pro radost. Tak si něco vytvořte. Vždyť jedno hezké české přísloví říká – Kdo si hraje, nezlobí.

Ing. Pavlína Žďárková
specialista na výživu

Článek Tipy na tradiční jídla, co vařit na Velikonoce
Tipy na tradiční jídla, co vařit na Velikonoce

Když se řeknou Velikonoce, většina z nás si z jídel vybaví asi především vejce, případně sladký mazanec nebo beránka. V ..

ČÍST
Článek Co pít v nejen v létě?
Co pít v nejen v létě?

Parné dny nás poslední dny dost čile vyčerpávají a všichni kolem vás hlídají správný pitný režim. Do něj nepatří jen obj..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení