Kokosovo-limetková Panna cotta

leaf image

Svěží, jednoduchý a jedinečný italský dezert pro letní odpoledne i večery. Podle vašich potřeb Panna cottu můžete připravit z běžného mléka i mléčných alternativ.

Doba přípravy20 minut
Počet porcí4
Recept Kokosovo-limetková Panna cotta

Ingredience:

3 plátky jemné želatiny

400 ml kokosového mléka
150 ml mandlového nebo sojového mléka (obyčejné je taky fajn)
3 polévkové lžíce kokosového cukru
jemně nastrouhaná kůra ze 2 limetek
400 g ananasu na kousky
lžíce třtinového cukru

Postup:

  1. Želatinu namočíme do studené vody po dobu 5 minut, nebo dokud nezměkne. Kokosové mléko a cukr vložíme do pánve a zahříváme až do bublání. Vmícháme limetkovou kůru a sejmeme ze sporáku.

  2. Vyjmeme želatinu z vody a vmícháme do mléka, dokud se nerozpustí. Nalijeme do čtyř 150 ml forem, skleniček, nebo případně malých šálků. Necháme vychladnout a pak vložíme do lednice. Chladíme po dobu nejméně 2 hodin, nebo dokud neztuhne.
  3. Nakrájíme ananas na malé kousky. Vyklopíme Panna cottu na talíře a obložíme ananas kolem. Nakonec posypeme trochou třtinového cukru.

60 minut
Recept Šťavnaté müsli tyčinky
Šťavnaté müsli tyčinky

Co s sebou na výlet nebo do práce na svačinu? Přece müsli tyčinku vyrobenou na míru vašim chutím. Jednoduché cukry obsaž..

ČÍST
20 minut + pečení
Recept Banana bread s kokosem
Banana bread s kokosem

Tento banánový chlebíček je rychle hotový, pěkně vláčný a provoněný kokosem. Zapomeňte na bílou mouku, cukr a jiná slad..

ČÍST

Produkty pro recept:

250 g
Iswari Bio kokosový cukr 250g
Iswari Bio kokosový cukr 250g
1085 g
Isola Rýžový kokosový nápoj 1l BIO
Isola Rýžový kokosový nápoj 1l BIO
20 g
Grešík Agar 20g - Želírující látka z mořské řasy
Grešík Agar 20g - Želírující látka z mořské řasy
504 g
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g BIO
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g BIO

49 Kč

1000 g
SÓJOVÝ nápoj natural bio 1l Provamel
SÓJOVÝ nápoj natural bio 1l Provamel

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení