Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg

Kód: 20028204
36 Kč
Ihned k odeslání (>5 ks)
Můžeme doručit do:
2.12.2022

Detailní informace

5 000+ PRODUKTŮ
5 000+ PRODUKTŮ
ihned k odeslání
99 % ZÁKAZNÍKŮ
99 % ZÁKAZNÍKŮ
nás dle Heureky doporučuje
KAŽDÝ MĚSÍC NOVINKY
KAŽDÝ MĚSÍC NOVINKY
ze světa zdravého stravování
K NÁKUPU KUCHAŘKA
K NÁKUPU KUCHAŘKA
ze zdravých potravin
BEZ PLASTŮ
BEZ PLASTŮ
Možnost EKO balení

Detailní popis produktu

Špaldová mouka hladká celozrnná Natural Jihlava

Celozrnná hladká špaldová mouka je zdravější variantou obyčejné pšeničné mouky. Hodí se všude tam, kam klasická mouka, jen je ve všech ohledech lepší.

  • prastarý druh pšenice
  • obsahuje víc bílkovin a minerálů
  • stimuluje imunitní systém
  • je lehce stravitelná
  • pomáhá při tvorbě hormonu štěstí
  • pečivo vyrobené ze špaldové mouky lépe chutná a je nadýchanější

Co celozrnná hladká špaldová mouka obsahuje?

Oproti běžné pšeničné mouce najdete v celozrnné hladké špaldové mouce od Natural Jihlava více bílkovin a kvalitní tuky s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin. Zároveň také platí, že i ta nejsvětlejší špaldová mouka obsahuje mnohem větší množství minerálů než nejsvětlejší pšeničná mouka. Ve špaldové mouce přijímáte především hořčík, železo, draslík, fosfor, zinek, mangan a kyselinu křemičitou zodpovědnou za krásnou kůži, vlasy a nehty.

Zapomenout jmenovat nesmíme ani aminokyselinu tryptofan, jejíž obsahem špaldová mouka vyniká, protože právě ta pomáhá při tvorbě hormonu štěstí - serotoninu. Z vitamínů stojí za zmínku především vitamíny řady B a antioxidant vitamín E. Přisuzuje se jí funkce stimulace imunitního systému a je lehce stravitelná, proto ji jako alternativu mohou vyzkoušet osoby s alergii na klasickou pšenici, ale pozor - celiaci se jí musí vyhnout jako jakékoliv jiné "lepkové" mouce.

Odkud celozrnná hladká špaldová mouka pochází?

Špaldová celozrnná hladká mouka Natural Jihlava se mele z pšenice špaldy. První známé archeologické nálezy dosvědčují pěstování špaldy v 6.-5. tisíciletí před našim letopočtem na území dnešní Gruzie a Araratu. Odkud se rozšířila především do střední a severní Evropy, kde ji pěstovali Keltové a Germáni. Oblíbili si ji také Egypťané. Špalda je prastarý druh pšenice a je tedy přímým opakem dnešní šlechtěné pšenice, které musela v průběhu 20. století uvolnit místo na polích. Přitom ještě v 19. století patřila mezi důležité obchodní artikly. Obyčejná pšenice totiž dosahuje až o 40 % vyšších výnosů. Špalda je zato mnohem odolnější vůči škůdcům a chorobám, proto je velmi populární v ekologickém zemědělství a díky tomu zažívá v dnešní době renesanci.

Jak celozrnná hladká špaldová mouka chutná?

Špaldovou mouku poznáte podle jemné, lehce oříškové chuti. Ačkoliv patří špaldová mouka mezi zdravé potraviny, chutná opravdu velice dobře a je dost možné, že po jejím vyzkoušení vám bude pečivo z obyčejné mouky připadat chuťově prázdné.

K čemu se dá celozrnná hladká špaldová mouka použít?

Díky vysokému obsahu bílkovin v hladké špaldové mouce je pečivo nadýchanější, proto se celozrnná hladká špaldová mouka hodí všude tam, kde byste použili normální mouku, ale výsledek bude lepší. Využijete ji na pečení koláčů, buchet, dortů, muffinů, cupcaků, vaflí i na přípravu palačinek.

Jak s celozrnnou hladkou špaldovou moukou pracovat?

Těsta z celozrnné hladké špaldové mouky jsou měkká a pružná, ovšem trochu náchylnější k trhání, proto pozor na přehnětení. Protože špaldová mouka hůř váže vodu, výrobky z ní rychleji vysychají než výrobky z pšenice či žita. Čistě ze špaldové mouky tedy nepečte moc do zásoby. Na druhou stranu pečivo připravené ze špaldové mouky vydrží delší dobu a neplesniví, a tak se tato mouka báječně hodí do pečících směsí z různých druhů mouk.

Doplňkové parametry

Kategorie: Špaldové mouky
Hmotnost: 1.01 kg
Velikost: 1 kg
Výrobce: Natural Jihlava JK s.r.o.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz