PROBIO Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá 450g Bio
Kód: 20114346


.png?62c81138)

Detailní popis produktu
Pšenice červená je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. V České republice se ji povedlo namnožit z několika málo zdrojů z genobanky panu Janu Hlaváčovi, našemu partnerskému ekozemědělci.
Jak na červenou pšenici v kuchyni? Mouka z červené pšenice se hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou.
Obiloviny zpracováváme u nás v PROBIO od zrna až po finální výrobek (mouky, krupice, kroupy,...). Naše technologie nám umožňuje odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pšeničné mouky |
---|---|
Hmotnost: | 0.454 kg |
Stravovací preference: | BIO |
Velikost: | 450 g |
Výrobce: | PROBIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.