Šmajstrla Pohanková mouka celozrnná 500g

Kód: 20036675
49 Kč
Ihned k odeslání (>5 ks)
Můžeme doručit do:
6.2.2023

Detailní informace

5 000+ PRODUKTŮ
5 000+ PRODUKTŮ
ihned k odeslání
99 % ZÁKAZNÍKŮ
99 % ZÁKAZNÍKŮ
nás dle Heureky doporučuje
KAŽDÝ MĚSÍC NOVINKY
KAŽDÝ MĚSÍC NOVINKY
ze světa zdravého stravování
K NÁKUPU KUCHAŘKA
K NÁKUPU KUCHAŘKA
ze zdravých potravin
BEZ PLASTŮ
BEZ PLASTŮ
Možnost EKO balení

Detailní popis produktu

Pohanková mouka celozrnná je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů, je možno ji přidat do placek, palačinek ... Vhodná také jako příměs do bílé mouky na zvýraznění chuti. Pohanková mouka zvýrazní u vašich pokrmů chuť.

Pohanka je přirozeně bezlepková, lehce strávitelná a velice prospěšná potravina pro lidský organismus. Pohanka je výborným zdrojem vitaminu skupiny B, fosforu, vápnik, železo a rutin.

Využití v kuchyni:

Pohanková mouka celozrnná podobně jako pohanková mouka polohrubá je zdravou náhražkou pšeničné mouky. Vhodná zejména pro celiaky, ti jej mohou využít k přípravě sladkých a slaných těst (pečení chleba, cukroví, palačinek aj.) zahušťování polévek, omáček, placek i pomazánek.

Složení: pohanka

Balení: 500 g

Země původu:

Česká republika

V naší nabídce naleznete také jiné mouky i další produkty zdravé výživy.

Informace o značce Šmajstrla

Mlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty. Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.

Doplňkové parametry

Kategorie: Pohankové mouky
Velikost: 500 g
Výrobce: ŠMAJSTRLA s.r.o.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz