Spirulina, Zelený ječmen a Chlorella: Zázračné trio pro vaše zdraví

leaf image

Article

Spirulina, Zelený ječmen a Chlorella: Zázračné trio pro vaše zdraví

Ať už jste je vyzkoušeli na vlastní kůži nebo jste jen zahlédli podivný brčálově zelený nápoj na návštěvě u kamarádky, možná jste ani netušili, jak prospěšné mohou pro vaše zdraví být. Tyto zelené superpotraviny jsou trend již několik let a nejvíce skloňovanými se stávají především v tomto období - období detoxu a nových předsevzetí. A čím to, že jsou tyto mikroskopické řasy tolik opěvované a známé? A proč byste měli zvážit jejich zařazení do vašeho jídelníčku? Pojďme si je představit.  

Tyto superpotraviny jsou známé svými mimořádnými zdravotními přínosy a vysokým obsahem živin.

Spirulina je modrozelená řasa, která se vyskytuje v teplých, sladkovodních rybnících a jezerech. Tato řasa je bohatým zdrojem bílkovin - obsahuje až 70 % bílkovin, což je více než většina tradičních zdrojů. Dále obsahuje vitamíny B skupiny, zejména B12, antioxidanty a dále minerály jako je například železo.

Chlorella je jednobuněčná zelená řasa, známá svým vysokým obsahem chlorofylu. Je bohatá na železo a vitamíny, zejména na vitamin C a B12. Chlorella je také ceněna pro své detoxikační schopnosti, pomáhá odstraňovat nahromaděné těžké kovy a toxiny z těla.

Zelený ječmen je výživný potravinový doplněk s bohatým obsahem živin, jako jsou vitamíny, minerály a antioxidanty. Jeho užívání má pozitivní vliv na celkový stav organismu, podporuje detoxikaci, reguluje hladinu cukru v krvi a může přispívat také k hubnutí. Díky obsahu chlorofylu působí jako silný antioxidant, chrání buňky před poškozením a přináší přirozenou energii. Navíc je přirozeně bez lepku!

Article

Proč zvážit zařazení těchto zelených superhrdinů do vašeho jídelníčku?

Přestože vás výrazná zelená barva společně s velmi specifickou chutí může zprvu odradit, pravidelné užívání může vašemu tělu přinést hned několik benefitů. 

  • Vysoký obsah živin: Všechny z výše zmíněných superpotravin jsou vysoce bohaté vitamíny, minerály i antioxidanty, což podporuje přirozenou vitalitu a dodává energii pro každodenní výzvy. 

  • Detoxikace: Chlorella je známá svými detoxikačními schopnostmi. Má schopnost vázat na sebe toxiny a těžké kovy a podporuje tak celkovou očistu těla.

  • Podpora imunitního systému: Spirulina a zelený ječmen obsahují látky, které mohou posilovat odolnost proti nemocem a udržovat tělo v optimálním stavu.

  • Zlepšení trávicího systému: Vysoký obsah vlákniny, která podporuje zdravou střevní mikroflóru, zlepšuje trávení a napomáhá udržovat harmonii ve střevním systému.

  • Energetický boost: Cítíte se často unavení? Spirulina a zelený ječmen vám mohou díky svému obsahu živin a chlorofylu poskytnout přirozenou energii.

  • Výživa pro vegetariány a vegany: Tyto potraviny jsou cenným zdrojem bílkovin, železa a dalších živin, což je pro lidi praktikující vegetariánství nebo veganství velmi důležité.

Vyzkoušejte některý z našich tipů. Možná vás překvapí jak snadné je jejich zařazení do běžných a každodenních chodů.

Recepty s Spirulinou a Chlorellou

1. Spirulinové smoothie pro zvýšení energie

- Ingredience: 1 banán, 1 hrst špenátu, 1 lžička spiruliny v prášku, 1 šálek mandlového mléka, 1 lžíce medu, hrst ořechů pro zvýšení nutriční hodnoty.

- Postup: Všechny ingredience důkladně rozmixujeme dohladka. Podávejte ihned pro nejlepší chuť a výživové hodnoty.

2. Chlorella Avokádový Dip jako perfektní předkrm

- Ingredience: 2 zralá avokáda, 1 lžička chlorelly v prášku, šťáva z 1 limetky, sůl a pepř dle chuti, hrst čerstvého koriandru.

- Postup: Avokádo rozmačkejte, přidejte chlorellu, limetkovou šťávu, sůl, pepř a nasekaný koriandr. Promíchejte do hladkého krému.

3. Energie kuličky s Spirulinou pro rychlou svačinu

- Ingredience: 1 šálek ovesných vloček, ½ šálku mletých mandlí, 2 lžíce spiruliny v prášku, 1 šálek datlí (bez pecek), 1 lžíce kokosového oleje.

- Postup: Datle, ovesné vločky, mandle, spirulinu a kokosový olej rozmixujeme v mixéru, vytvořte z hmoty malé kuličky a nechte je ztuhnout v lednici.

Na závěr lze konstatovat, že zařazení spiruliny, chlorelly a zeleného ječmene do vašeho jídelníčku může být správným rozhodnutí pro podporu celkového zdraví a vitality.

Není však nezbytné propadat trendům bezhlavě – před začátkem jakýchkoli výrazných změn ve stravovacích návycích je dobré konzultovat váš celkový zdravotní stav s odborníkem na výživu. Každý jedinec má své individuální potřeby nebo omezení, a proto je důležité najít rovnováhu a vhodné množství těchto superpotravin v rámci celkové stravy.

Spirulina, chlorella a zelený ječmen představují vynikající možnosti pro ty, kdo hledají zdravý a vyvážený příspěvek k jídelníčku, a mohou poskytnout podporu pro ty, kteří usilují o celkový zdravý životní styl. Nezapomeňte však, že klíčem k optimálnímu zdraví je rozmanitá strava, pohyb a udržování celkově zdravých životních návyků.

Článek Překvapte své blízké dárkem, který jste sami vyrobili
Překvapte své blízké dárkem, který jste sami vyrobili

Dneska Vám nepřineseme novinky ze světa zdravé výživy, ale návody, jak si doma snadno vyrobit dárky a dekorace pro Váš b..

ČÍST
Článek Jak udržet pleť krásnou a zdravou i v chladných zimních měsících
Jak udržet pleť krásnou a zdravou i v chladných zimních měsících

Zimní období přináší nejen radost z vánoční atmosféry a sněhu pod nohama. Chladné teploty, nízká vlhkost vzduchu a větrn..

ČÍST

Produkty z článku:

179 g
Organic Human Antioxidant shot 100ml BIO
Organic Human Antioxidant shot 100ml BIO

59 Kč

330 g
Topnatur Green Trio (spirulina, chlorella, zelený ječmen) 540 tbl.
Topnatur Green Trio (spirulina, chlorella, zelený ječmen) 540 tbl.

509 Kč

72 g
Health Link Spirulina 500 mg 100 tablet BIO
Health Link Spirulina 500 mg 100 tablet BIO

145 Kč

195 g
NATU Chlorella prášek 180 g BIO
NATU Chlorella prášek 180 g BIO

325 Kč

200 g
NATU Spirulina prášek 180 g BIO
NATU Spirulina prášek 180 g BIO

259 Kč

90 g
NATU Mladý ječmen prášek 80g BIO
NATU Mladý ječmen prášek 80g BIO

159 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení